Marisa Sgaravatti Trophy

* Kattintson a képre
Sikeresen hazaérkezett a szenior magyar női válogatott, akik a Marbellán rendezett XXVI. Marisa Sgaravatti Trophy-n képviselték a magyar színeket, az Európai Szenior Golfozó Nők Szövetsége (European Senor Ladies' Golf Association – ESLGA) patinás versenyén.
Meg kell említeni, hogy a magyar játékosok nehéz helyzetben vannak, amikor a hagyományos golfnemzetekkel együtt kell megmérettetni magukat. Olaszország, Spanyolország, Finnország, Franciaország válogatottjai messze előttünk járnak, és ezen a versenyen csak bruttó értékelés van, tehát a handicap különbségeket sehol nem veszik figyelembe.

A célunk az előrelépés volt, ami sikerült is. Már az első két nap stroke play válogatói után bebiztosítottuk a tavalyi eredményünket, megelőztük Lengyelországot. Majd nagy sikert elérve az első match play helyosztón Molnár Lászlóné, Vainio Győri-Molnár Mária és Kovácsné Földesi Katalin révén, 3:2-es arányban legyőztük az esélyesebbnek számító Luxemburgot, amivel őket is megleptük. 

Az utolsó napon Csehországgal néztünk farkasszemet. Kemény ellenfelek voltak és egy kis szerencsével jobban is megszorongathattuk volna őket. Öt fős egyéni match play-ek révén a párharc 3 győzelemig tartott. Bár Molnár Mari nyert, de így hiába vezetett Vainio Győri-Molnár Mária ellenfelével szemben, a csehek ideje korán begyűjtötték a három diadalt, így a győzelemért járó egy pontot megfelezték. Ennek alapján a 3,5: 1,5 eredmény, valójában 3:2-es arányú szorosabb küzdelmet jelentett.A négy napos torna, előtte a két gyakorlónappal a kánikulai melegben (34fok), kemény kihívás volt mind mentálisan, mind fizikailag. Ezt viszont ellensúlyozta a kiváló rendezés és az igen baráti légkör. 
Reméljük jövőre is bizonyíthatunk ezen a tornán.

További képek a galériában!